Varkenshouderij

Nieuws 693 x bekeken

Britse varkensbond hekelt ’dierenclubs’

Londen – De Britse National Pig Association vindt dat de organisaties die voortdurend strijden tegen vernieuwing van varkensbedrijven juist het welzijn van de dieren in gevaar brengen.

Als de organisaties in hun opzet slagen, dan moet er ook steeds meer varkensvlees uit landen met minder hoge welzijnseisen worden ingevoerd.
De NPA mikt met haar kritiek met name op Compassion in World Farming en de Soil Association, de bond voor de biologische landbouw en voeding. Die organisaties dienen meteen bezwaren in als een varkenshouder vergunning vraagt om nieuwe huisvesting voor zijn dieren neer te zetten. Bovendien zou CiWF varkenshouders per brief al dreigen met een bezwaarschrift als ze weigeren vertrouwelijke bedrijfsinformatie te verstrekken.
”De romantische blik op landschappelijke varkensfokkerij die deze twee organisaties aanhangen, heeft weinig betekenis in een wereld met een snelgroeiende bevolking die betaalbare voeding nodig heeft,” stelt NPA-voorzitter Stewart Houston. ”Als hun voortdurende aanvallen op onze hoger-welzijns Britse varkenssector succes hebben, dan zullen ze succes hebben met het sluiten van de varkensproductie in ons land. De supermarkten moeten dan minder-welzijnsvlees elders uit de wereld halen.” Houston stelt dat de voortdurende aanvallen varkenshouders er van gaan weerhouden om nieuwe huisvesting neer te zetten. ”Dan zal niemand winnen, de consumenten niet, de producenten niet en de varkens evenmin.”

Of registreer je om te kunnen reageren.