Varkenshouderij

Nieuws 1329 x bekeken 1 reactie

Brabant erkent dat wild zwijn blijvertje is

Den Bosch – Noord-Brabant erkent dat de populatie wilde zwijnen in het zuidoosten van de provincie niet meer uit te roeien is.

”Een definitieve nulstand lijkt vanwege de inloop over de provinciegrenzen, de voortplantingssnelheid en de grootte en van het leefterrein niet realistisch”, antwoordt gedeputeerde Johan van den Hout maandag op vragen van de Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren.
Brabant onderzoekt de mogelijkheden voor een of enkele leefgebieden voor wilde zwijnen zoals die er nu zijn in Limburg en op de Veluwe. ”Wilde zwijnen hebben een positief effect op de biodiversiteit en zijn daarom een verrijking voor de Brabantse natuur”, schrijft de gedeputeerde nu al. Hij verwacht voor de zomer duidelijkheid te geven over de toekomst van de wilde zwijnen in Brabant.

Of alle boeren zo blij zijn met de wilde zwijnen, is de vraag. De zwijnen brengen soms dierziektes over. ANP

Eén reactie

  • anton1937

    Zeer onverstandig van Johan van den Hout (GS-lid van de SP) om te stellen dat de wilde zwijnen o a in het Leenderbos blijvers zijn. Hij weet gewoon niet wat hij zegt door de gezondheid van mensen en de varkenshouderij op het spel te zetten. De varkenshouderij verandert de komende jaren steeds meer ( rapport provincie Brabant)De varkenshouderij verduurzaamd o a meer varkens worden dan biologisch en buiten gehouden( onder overkappingen etc) Als een GS-lid totaal niets van de varkenshouderij weet kan hij beter die portefeuille overdragen aan een ander b v Ruud van Heugten of zelf aftreden. Aan zo'n zwak GS-lid in Brabant hebben wij niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.