Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Beursprijzen varkens houden Duitse notering niet bij

Doetinchem – De beursprijzen voor varkens stijgen voor volgende week met 2 cent naar € 1,64 voor geslachte en € 1,30 per kilo voor levende dieren. Daarmee kunnen de beursprijzen de stijging van de noteringen van Duitse slachterijen niet bijhouden. Die verhoogden hun prijzen vrijdagmiddag met 3 cent naar € 1,68 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw.

De varkensprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stijgt wel met 3 cent naar € 1,61 per kilo. Voor biggen noteert de beurs onveranderd op € 49,50 per stuk. De NVV verhoogt haar biggenprijs voor komende week met € 1,00 naar € 54,00 per stuk exclusief btw. De vakbond constateert dat de vraag naar biggen goed blijft door de stijgende opbrengst van vleesvarkens en dat de toeslagen op de biggenprijzen nog steeds stijgen. Daarom stijgt de NVV-biggenprijs.

Eén reactie

  • varkenshouder1

    En de beurshandelaren slapen weer verder !!!! Toon eens lef mannen en bezorg jezelf als handel een betere handels status. Waarom gaan jullie niet gewoon met de markt mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.