Varkenshouderij

Nieuws 2676 x bekeken

8 procent Duitse zeugenhouders stopt

Damme - Rond de 8 procent van de zeugenhouders in Duitsland schakelt niet over op de per 2013 verplichte groepshuisvesting en stopt ermee.

Dat schat de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN aan de hand van een enquête. Uitgaande daarvan is op dit moment de helft van de zeugenhouderij al overgeschakeld op groepshuisvesting, terwijl 42 procent daarmee bezig is of daarmee in de loop van dit jaar aan de slag gaat.
Los daarvan is 40 procent van plan de productie uit te breiden. De helft van deze uitbreidingslustigen investeert echter niet in meer zeugen, maar in de vleesvarkensproductie. Volgens de ISN hebben veel Duitse zeugenhouders genoeg van de sterke fluctuaties van de biggenprijs en geven ze er daarom de voorkeur aan de biggen in hogere mate zelf te mesten.
Wel moet worden aangetekend dat de enquête hooguit een indicatieve waarde heeft. Daaraan deden namelijk slechts 72 zeugenhouders mee, bovendien voornamelijk zeugenhouders uit Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.