Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Zelfde prijs voor varkens als een week geleden

Doetinchem – Varkenshouders kunnen door de bank genomen deze week de zelfde prijs beuren voor hun varkens als een week geleden. Dat stelt voorzitter Theo Duteweerd van de NVV-noteringscommissie.

Duteweerd signaleert dat varkenshouders onder de huidige omstandigheden meer gaan shoppen, om zo een betere prijs te krijgen.

De Duitse slachterijen hebben hun huisprijzen deze week met vier cent verlaagd. Handelaren betalen in de praktijk toch de zelfde prijs uit als vorige week. Jan Schuttert van het gelijknamige Ommense handelshuis: ”Ik betaal € 1,60, maar beur € 1,56 bij Tönnies.” Schuttert levert echter een deel van de vleesvarkens aan Westfleisch dat zijn notering deze week met een cent verhoogde. Volgens Schuttert slacht Tönnies deze week beduidend minder varkens dan vorige week.

In Nederland betaalt Vion deze week een weektoeslag van vier cent. Directeur inkoop Peter van Balkom meldt dat deze toeslag tot stand is gekomen op basis van de mutaties die de andere slachterijen de afgelopen weken hebben doorgevoerd. Per saldo is de afwijking vier cent en dat bedrag bepaalt de toeslag deze week.

Volgens Marc van Rooi van Van Rooi Meat is de varkensprijs de afgelopen weken eigenlijk te snel omhoog gegaan. De hogere inkoopprijs wordt niet goedgemaakt in de vleesverkoop. ”Het was beter geweest als de prijs na de verhoging van negen cent van twee weken geleden een week was blijven staan.” Het was echter Van Rooi die vorige week nog eens acht cent er bij deed. ”We willen in deze dynamische markt ook onze leveranciers ter wille zijn.” Van Rooi stelt dat de toeslagen die hij betaalt gelijk zijn gebleven.

Van Rooi verwacht dat de varkensprijs de komende weken gelijk zal blijven. Dit in verband met carnaval en de vastentijd. Op de langere termijn verwacht Van Rooi dat de prijs zal stijgen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    vanoverbeke jozef

    Wat heb u tegen de producen ten . Mensen die dat en nacht werken voor hun bestaan mogen die dan niets meet verdienen het is een levende schande dat die mensen zo uitbuit . De verbruiker van het vlees merkt daar toch niets van .









































    waarom mag de producenst dan niets verdienen om maar te zwijgen van verlies.

Of registreer je om te kunnen reageren.