Varkenshouderij

Nieuws 635 x bekeken

Taiwan bouwt varkenshouderij op zonne-energie

Taipei – In Taiwan wordt een varkenshouderij gebouwd die draait op zonnepanelen. Die leveren jaarlijks 1,3 miljoen kilowattuur elektriciteit op, aldus persbureau CNA.

De varkenshouderij kost 2,6 miljoen euro (100 miljoen Taiwanese dollar) en moet zo goed als emissievrij produceren. De overheid subsidieert de bouw om een voorbeeld te stellen. De boerderij verschijnt in de sterk agrarische provincie Yunlin. Taiwan is net als Nederland zeer dichtbevolkt. De regering wil de sector verduurzamen om het maatschappelijk draagvlak te vergroten, aldus de topambtenaar van milieu in Yunlin, Yeh Te-hui, tegenover CNA. Taiwan is na China de grootste producent van zonnepanelen ter wereld. Taiwan geldt al langer als een grote producent van halfgeleiders voor elektrische apparatuur, en de technologie gebruikt in zonnepanelen komt hiermee overeen.

Of registreer je om te kunnen reageren.