Varkenshouderij

Nieuws 1327 x bekeken

Sterkere concentratie Duitse varkensverwerking

Hannover- De Duitse varkensslachterijbedrijvigheid concentreert zich steeds sterker in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, de thuisbases van de leidende vleesondernemingen Tönnies en Westfleisch.

Ook de Duitse dochter van Vion heeft hier haar hoofdkantoor. Dat stelt de Nedersakische boerenbond Landvolk vast op basis van de cijfers van het Statistische Bundesamt. Het aandeel van de beide deelstaten in de totale verwerking (59,5 miljoen varkens in 2011) groeide naar een kleine 64 procent. In Nedersaksen werden 2,5 procent meer varkens geslacht, in Noordrijn-Westfalen 2,1 procent. Deelstaten als Beieren en Sleeswij-Holstein zagen de verwerking teruglopen met 2 en 4,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.