Varkenshouderij

Nieuws 1061 x bekeken

Proef biologische schouderham als beste getest

Den Haag – Biologische schouderham van Proef en Puur & Eerlijk schouderham van Albert Heijn zijn als beste schouderhammen te voorschijn gekomen uit een test van de consumentenbond.

De Consumentenbond testte 22 soorten schouderham van verschillende herkomst op kwaliteitsaspecten als vleesgehalte, toegevoegd zout, gebruik van hulpstoffen, verzadigd vetgehalte en dergelijke. Er is niet getest op smaak.
De Proef schouderham kenmerkt zich door een minimaal gebruik van hulpstoffen. Er worden er slechts twee gebruikt: nitriet en zout. De Proef-schouderham is afkomstig van slager Hans Wit van Commandeur Eko vlees in De Goorn in Noord-Holland. Compaxo gebruikt de meeste hulpstoffen bij de productie van zijn schouderham. Achttien hulpstoffen werden in de schouderham van Compaxo geteld; zoals fosfaat, aardappelzetmeel en eiwitten uit soja.

Of registreer je om te kunnen reageren.