Varkenshouderij

Nieuws

Productie Duits varkensvlees neemt niet toe

Osnabrück – De varkensvleesproductie in Duitsland groeit de komende vijf jaar niet of nauwelijks. Dat is de slotconclusie van een discussie tussen vijf experts tijdens de jaarvergadering van de Duitse varkenshouderijvakbond ISN.

De Duitse varkensvleesproductie groeide afgelopen jaren explosief. De zelfvoorzieningsgraad steeg in de afgelopen tien jaren van iets onder de 90 procent, tot 115 procent nu.
Begin dit jaar tekent zich een duidelijke kentering af. ISN-marktexpert Matthias Quaing betoogt dat Duitsland nu wekelijks zo’n 900.000 varkens slacht. Dat aantal blijft achter bij de twee voorgaande jaren.
Het aantal blijft ook ver achter bij de prognose van de Landwirtschaftskammer Nedersaksen. Dit productschap prognotiseerde een groei van het aantal varkensslachtingen in Duitsland van 21 procent tot 2014.
Josef Tillmann, algemeen directeur van slachterij Tönnies, verwacht niettemin dat de komende jaren de productiegroei – mogelijk wel minder snel – doorzet. De groei van de varkenshouderij verplaatst zich richting het oosten van Duitsland. In de concentratiegebieden in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen heeft de omvang van de varkenshouderij de grens bereikt, aldus Tillmann.
Marktanalist Albert Vernooij van Rabobank voorziet dat de Duitse varkensvleesproductie zeker op niveau blijft. Krimp van de varkensvleesproductie voorziet hij alleen in Zuid- en Oost-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.