Varkenshouderij

Nieuws

Parntership varkensketen moet samenwerking bevorderen

Sterksel – Het ’Partnership Innovators van de Varkenshouderij en Varkensvleesketen’ moet de samenwerking tussen onderzoek en bedrijfsleven op het gebied van varkenshouderij bevorderen.

Het initiatief voor de oprichting van het partnership komt van het Varkens Innovatie Centrum (VIC), onderdeel van Wageningen UR. Samen met met ruim 40 bedrijven uit de totale varkensvleesketen, LTO Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) werkt VIC Sterksel nu aan het opstellen van een intentieverklaring om de partnership kracht bij te zetten. ”Het initiatief is genomen om de gezamenlijke innovatiekracht stevig te positioneren”, zegt Marjolein van Genugten van VIC Sterksel. Volgens haar is deze partnership bedoeld om de samenwerking meer structuur te geven. ”De succesvolle open innovatiedagen die VIC Sterksel afgelopen jaar voor het eerst heeft georganiseerd laten zien dat door de samenwerking de innovaties daadwerkelijk worden opgepakt”, aldus Genugten. Ook wil VIC Sterksel meer partijen betrekken bij nieuwe projecten. De concepten voor nieuwe kraamhokken worden bijvoorbeeld verder doorontwikkeld in 2012 in samenwerking met het bedrijfsleven.
Volgens Annechien ten Have, voorzitter van de vakgroep varkenshouderij bij LTO-Nederland is het vooral belangrijk dat het bedrijfsleven de intentieverklaring ondertekent. ”We hopen door de partnership en de intentieverklaring dat het bedrijfsleven met meer ideeen komt die omgezet kunnen worden in varkensinnovaties”, aldus Ten Have.
De ondertekening van de intentieverklaring is gepland vóór 1 april 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.