Varkenshouderij

Nieuws

Onderverzorging Duitse biggenmarkt groeit verder

Fredericia - Het biggentekort in Duitsland loopt verder op, vooral in het Noordwesten.

Dat stelt de Deense varkenshoudersorganisatie DSP vast in een analyse van de jongste varkenstellingscijfers. Ten opzichte van november 2010 is uitgaande daarvan het tekort in dezelfde maand van afgelopen jaar opgelopen met 900.000 naar 11,7 miljoen biggen. Verreweg het grootst is de onderverzorging in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen (10,7). Daarnaast bestaat er een tekort van 1 miljoen biggen in Sleeswijk-Holstein (plus 100.000 ten opzichte van eind 2010). In de overige regio’s van Duitsland is sprake van kleine overschotten, die echter veel te gering zijn om volledig in de vraag te kunnen voorzien. De import van biggen uit Denemarken en Nederland zal om die reden ook in het lopende jaar in de groei blijven, gelooft DSP.

Of registreer je om te kunnen reageren.