Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

NVV houdt varkensnotering gelijk; biggen stijgen 1 euro

Barneveld – De NVV houdt voor volgende week de varkensnotering ongewijzigd op € 1,54 (ex BTW). De NVV signaleert in de markt sterk oplopende toeslagen. Dat heeft tot gevolg dat de slachterijen nauwelijks lagere prijzen betalen voor de varkens, hoewel ze een vier cent lagere basisnotering afgaven.

De biggennotering van de NVV stijgt opnieuw. Er komt 1 euro bij. De notering staat nu op 53 euro (ex BTW). De vakbond meldt dat de export naar Oost-Europese bestemmingen matig loopt in verband met het koude winterweer.

Voor de langere termijn verwacht de NVV dat de biggen nog verder zullen stijgen in prijs. ”Voor de vleesvarkenshouders is dat een zorgelijke ontwikkeling”, aldus Theo Duteweerd van de noteringscommissie. Vleesvarkenshouders zullen steeds meer moeite hebben om aan de mesterij te verdienen. Aan de daling van de voerprijzen is al weer een eind gekomen en de eerste berichten over de komende graanoogst zijn zorgelijk (uitwintering in de Oost-Europese graangebieden).

De huidige varkensprijsontwikkeling zorgt nu wel voor een remmend effect op de biggenprijs”, aldus Duteweerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    volgens mij wordt er inderdaad goed geredeneerd door de nvv, dat de biggenprijsverhogingen op negatieve reacties stuit. Waarom loopt dan de nvv voorop met weer opnieuw verhogingen??? ze bekritiseren wel de slachterijen die het eerst verlagen. En ook vermeld men dat het rendement voor de vleesvarkens straks wel eens tegen kan vallen, door dus de huidige hoge biggenprijs. Want.........krijgen we dan meer biggen door een verhoging van de biggenprijs ???

Of registreer je om te kunnen reageren.