Varkenshouderij

Nieuws 2553 x bekeken 1 reactie

Meer leden voor Mestac

Veldhoven - De mestverwerkingscooperatie Mestac is dit jaar gestart met 388 geregisteerde leden.

Dat zijn er elf meer dan vorig jaar. In 2011 liepen de 5-jarige contracten die varkenshouders hadden afgesloten met Mestac af. Deze zogenaamde Mestophaalgarantie-overeenkomsten was een overeenkomst tussen Mestac en de veehouder om een vast volume mest te leveren aan Mestac voor verdere verwerking.
Sinds 1 januari 2012 hebben zich 25 nieuwe leden zich aangemeld. Veertien bestaande leden hebben hun contract opgezegd in verband met beeindiging of verkoop van het bedrijf. In totaal heeft Mestac per saldo elf nieuwe leden. In totaal hebben de 388 leden een contractvolume van een kleine 300.000 ton voor 2012. Van dit volume is 47 procent met een 5-jarige, 27 procent met een 3-jarige en 26 procent met een éénjarige overeenkomst vastgelegd.
Mestac is een producentencoöperatie van overwegend veehouders met bedrijven in Zuid- en Oost-Nederland. Mestac richt zich op de afzet van het niet plaatsbare mestoverschot op de bedrijven van haar leden.

Eén reactie

  • geraj

    mooi wark

Of registreer je om te kunnen reageren.