Varkenshouderij

Nieuws

Jan Houben overleden

Ysselsteyn – Jan Houben, de grondlegger van de Houbensteyn Groep in Ysselsteyn is donderdag overleden op 78-jarige leeftijd.

Dit heeft de familie meegedeeld. Houben begon in 1961 als 28-jarige met boeren op een bedrijf met 180 varkens en 600 legkippen. Het bedrijf had 12,5 hectare grond voor aardbeien, asperge en andere groente.

In 1995, toen Houben afscheid nam en het bedrijf overdroeg aan zijn zoons, telde de Houbensteyn Groep 4.400 zeugen, 26.000 vleesvarkens, een eigen voerfabriek en een eigen slachterij: Porkhof. Ook de fokkerij en KI is in eigen handen. De slogan ’Van zaadje tot karbonaadje’ is van Houben afkomstig en gaf aan dat zijn bedrijf de hele keten van begin tot eind beheerste.

Na zijn pensionering was Houben steunpilaar en adviseur voor zijn zoons die het bedrijf voortzetten. Houben zette ook een privémuseum op over de agrarische geschiedenis van de Peel. Hij zat acht jaar voor het CDA in de Provinciale Staten van Limburg.

Houben was als bestuurder betrokken bij agrarische organisaties als LLTB, Rabobank en Coveco. Hij werd voor zijn inzet in 1995 koninklijk onderscheiden.

Hij overleed na een slopende ongeneeslijke ziekte.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.