Varkenshouderij

Nieuws

’Interne communicatie oorzaak aftreden Bloemenkamp’

Barneveld – Het bestuurlijke conflict dat leidde tot het aftreden van Harry Bloemenkamp als dagelijks bestuurslid van de NVV draaide niet om beleidsinhoudelijke zaken. Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg.

Volgens Zwanenburg draait het conflict om interne communicatie. Het mestbeleid is in een cruciale fase en dan is het zaak dat er goed wordt gecommuniceerd en teruggekoppeld vanuit de verschillende overleggen. ”Daaraan ontbrak het. Toen we daar intern over spraken om dat te verbeteren door ook anderen daarin te betrekken heeft Bloemenkamp zijn consequenties getrokken.”
Zwanenburg wijst er op dat het mestbeleid in een cruciale fase verkeert en dat het dagelijks bestuur in dit dossier ook zijn verantwoordelijkheid heeft naar het landelijk bestuur en de achterban. ”We kunnen ons dan geen ruis op de lijn permitteren.” Zwanenburg betreurt het aftreden van Bloemenkamp wel, zo laat hij weten. ”Het had niet gehoeven”
De uitvoering van het beleid komt met het aftreden van Bloemenkamp niet in gevaar, zo verwacht Zwanenburg. ”We hebben op verschillende beleidsonderdelen werkgroepen en kleine commissies die het bestuur werk uit handen nemen.” Ook in de lijn die de NVV volgt in het mestbeleid komt geen verandering, aldus Zwanenburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.