Varkenshouderij

Nieuws 429 x bekeken

Fransen nemen minder levende varkens af

Parijs – Frankrijk heeft vorig jaar maar 26.000 levende varkens uit ons land afgenomen, dat is nog niet de helft van de 56.000 die in 2010 werden geleverd.

In totaal nam de Franse invoer van levende varkens vorig jaar af met 12 procent, meldt de agrarische infodienst Agreste.
Tegelijk nam ook de uitvoer van levende varkens van Frankrijk af, en wel met ruim een kwart. België kocht als grootste afnemer 150.000 minder varkens van de Fransen. De eigen binnenlandse varkensproductie in Frankrijk daalde vorig jaar met 1 procent naar 25.200.000 dieren. In gewicht gerekend nam de varkenslacht echter met slechts een half procent af naar 1,6 miljoen ton. De binnenlandse consumptie van varkensvlees nam met 2 procent af naar 1,88 miljoen ton. Die dalende tendens in zowel de productie als consumptie is ook in de eerste weken van 2012 door gegaan, tekent Agreste daarbij aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.