Varkenshouderij

Nieuws 497 x bekeken

Einde aan vaccinering wilde zwijnen tegen varkenspest

Mainz - Na tien jaar vaccinering van de wilde zwijnenstapel krijgt de Duitse deelstaat Rijnland-Palts naar verwachting dit jaar de varkenspestvrije status van de Europese Commissie.

Dat zegt milieuminister Ulrike Höfken van Rijnland-Palts. Voor de varkenshouderij betekent deze status dat een aantal handels- en vervoersrestricties alsmede controles en onderzoeken in de stallen komen te vervallen. De bepalingen waren van kracht sinds 2002. Sindsdien is het wilde zwijnenbestand elk jaar met behulp van uitgelegd aas gevaccineerd. De laatste vaccinatieronde vindt de komende weken plaats. De laatste keer dat in Rijnland-Palts bij de wilde zwijnen nog varkenspest werd geconstateerd was 3,5 jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.