Varkenshouderij

Nieuws 281 x bekeken

Duitsland blijft grootste varkensexporteur

Berlijn - Duitsland was vorig jaar opnieuw 's werelds grootste exporteur van vers en bevroren varkensvlees.

Dat blijkt uit gegevens over de eerste tien maanden van 2011 van onderzoeksbureau Global Trade Information Services (GTIS).

In totaal exporteerde Duitsland 1,41 miljoen ton in de periode januari tot en met oktober. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode in 2010. Duitsland wordt gevolgd door de Verenigde Staten dat vorig jaar 1,24 miljoen ton varkensvlees exporteerden, een stijging van 23 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het merendeel van het Duitse varkensvlees wordt afgezet in de Europese Unie, ondanks de flinke stijging van de vraag naar varkensvlees in Aziatische landen. Er werd wel flink meer vlees aan Zuid- Korea geleverd doordat de eigen productie van varkensvlees in Zuid-Korea door een productiedaling als gevolg van mond- en klauwzeer uitbraken.

Italië nam vorig jaar het meeste Duitse varkensvlees af (279.602 ton), gevolgd door Polen dat 173.695 ton Duits varkensvlees afnam. Export van Duitsland naar Rusland is vrijwel onveranderd gebleven op 110.385 ton. Naar de Oekraïne en Wit-Rusland werd wel meer geëxporteerd. Nederland nam 137.462 ton Duits varkensvlees af.

De totale EU-export van varkensvlees is het afgelopen jaar flink gestegen met 20,5 procent naar een volume van 2.958,281 ton varkensvlees. Het grootste gedeelte ging naar Rusland (788.788 ton), gevolgd door Hongkong (509.979 ton) en China (362.687 ton). Het minste Europese varkensvlees werd uitgevoerd naar Australië (41.264 ton). De totale exportwaarde komt uit op een kleine 4,6 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.