Varkenshouderij

Nieuws

Deense varkensproductie richting 30 miljoen dieren

Kopenhagen – In Denemarken zijn vorig jaar ruim 0,8 miljoen meer varkens voortgebracht dan in 2010. Het totaal kwam daarmee op 29,4 miljoen. Dat heeft landbouw- en verwerkersfederatie LF bekendgemaakt.

De federatie is blij met de groei. ”Dat laat zien dat onze bedrijfstak nog steeds vooruitgaat, hoewel sommige varkenshouders helaas hun bedrijf moesten beëindigen. Ook bewijst het dat we voortdurend mikken op ontwikkeling, zelfs ook als we aan de eis moeten voldoen dat drachtige zeugen volgend jaar in groepshuisvesting moeten zijn ondergebracht”, zo luidt het commentaar van bestuurstopman Lindhart B. Nielsen van de varkenshouderijsectie van LF.
Het productiecijfer van 29,4 miljoen omvat tevens de ruim 8 miljoen biggen die de Denen in het buitenland hebben afgezet. In Denemarken zelf kwamen 21 miljoen varkens aan de haak, inclusief uitgediende zeugen.Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.