Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Deense varkenshouderij beperkt antibioticagebruik met 19 procent

Kopenhagen – De Deense varkenshouderij heeft in 2011 19 procent minder antibiotica ingezet dan in het jaar daarvoor.

Het volume daalde daarmee van 100,3 ton naar 81,4 ton, zo blijkt uit de cijfers van Vetstat, dat verantwoordelijk is voor de inventarisering van het antibioticaverbruik.
De daling stemt tot tevredenheid in de sector, want de reductie werd bereikt ondanks een flinke groei in de varkensstapel. Eén van de maatregelen die volgens varkenshouderijorganisatie VSP vooral heeft geholpen is de gele-kaartregeling. Op basis daarvan krijgen bedrijven met een hoog verbruik verplicht extra toezicht op eigen kosten.

Eén reactie

  • Sikma

    Dit getal zegt weinig. Want er zijn antibiotica die in de 10 voudige hoeveelheid ingezet worden moeten. Als er veeartsen zin die veel 'oude' middelen inzetten is het normaal dat er meer gebruikt worden moet.

Of registreer je om te kunnen reageren.