Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Biggenproductie Noordrijn-Westfalen duidelijk groter

Düsseldorf - De biggenstapel in Noordrijn-Westfalen is vorig jaar met 11 procent gegroeid, hoewel het aantal zeugenhouders met bijna eenzelfde percentage slonk.

Dat valt op te maken uit een analyse van de jongste varkenstelling door de Landbouwkamer van deze deelstaat. Volgens de berekeningen van de Landbouwkamer liep het aantal zeugenhouders in de periode november 2010 tot november 2011 met 10,5 procent terug naar ruim 3.000 met gemiddeld krap 148 zeugen per bedrijf. Het aantal getelde biggen nam in vergelijking met november 2010 niettemin toe naar 1,7 miljoen. Het totale aantal varkensbedrijven daalde ook, maar minder, namelijk met 4,7 procent naar ruim 8.000 bedrijven met gemiddeld krap 800 dieren per bedrijf.

In vergelijking met november 2010 is de gemiddelde varkensstapel per bedrijf gegroeid met 38. In Duitsland als geheel daalde uitgaande van de eerder gepubliceerde cijfers van het Statistische Bundesamt het aantal varkenshoudende bedrijven in de bedoelde periode met 6 procent naar 30.900.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Afra Stuijt

  schaalvergroting
  minder bedrijven
  betere technische resultaten

  Met vriendelijke groet

 • no-profile-image

  ter vergelijking is dus in Duitsland een sanering aan de gang onder de 148 zeugen per bedrijf (gemiddeld ) Ik vraag me af of die grens ook in Nederland op ongeveer 148 zeugen per bedrijf ligt, en ongeveer 800 varkens per bedrijf , zoals ik uit artikel kan opmaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.