Varkenshouderij

Nieuws

Abab: voerwinst per big in 2011 €  13,26

Boxmeer – Over 2011 hebben zeugenhouders een voerwinst per big geboekt van €  13,26 exclusief btw. Dat meldt Abab Accountants en Adviseurs op basis van de gegevens van de Abab Zeugenmonitor die het bedrijf bijhoudt en die klanten kunnen raadplegen. Hierin houdt Abab gedurende het jaar de resultaten bij van referentiebedrijven in de varkenshouderij.

Uitgaand van een productie van 27 tot 27,5 biggen per zeug per jaar zou de voerwinst per zeug uit komen op een bedrag van 360 tot 365 euro (ex BTW). Vorig jaar berekende Abab voor 2010 een voerwinst per zeug van 525 euro ex BTW. Het jaar 2011 is dus een beroerd jaar geweest voor de zeugenhouders.
Abab heeft becijferd dat de voerwinsten per big het hele jaar lager zijn geweest dan de voerwinsten van een jaar eerder.
De gemiddelde omvang van de bedrijven in de Abab Zeugenmonitor komt uit op globaal 600 zeugen. Alle zeugenbedrijven zullen een gemiddelde omvang hebben van ongeveer 475 zeugen.
Abab komt binnenkort met de volledige bedrijfsvergelijking voor 2011. Dan zijn voldoende jaarrekeningen uitgewerkt voor een compleet beeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.