Varkenshouderij

Nieuws 1328 x bekeken

Verkoop varkensvleesbedrijven Vion UK rond

Eindhoven – Vion Food Group verkoopt de Britse varkensvleesactiviteiten aan het management van deze bedrijven. Dit heeft het vleesverwerkende bedrijf donderdag bekend gemaakt. Met de overname zijn 4.000 banen gemoeid. Het is de eerste stap in de verkoop van de Britse food-activiteiten van Vion.

De bedrijven die zijn verkocht liggen verspreid over het Verenigd Koninkrijk  in Wiveliscombe, Malton, Haverhil, Scunthorpe, Hull, Stoke en Enfield in Engeland, Cookstown in Noord Ierland en een fokbedrijf en voerbedrijf  in Schotland in Aberdeenshire.

De deal wordt gefinancierd door investeringsbedrijf Endless uit Leeds. Dit bedrijf is gespecialiseerd in overnames en weer winstgevend maken van noodlijdende Britse bedrijven.

Vion maakte vorige maand bekend dat het zijn Britse activiteiten wil verkopen. Die activiteiten behelzen behalve varkensvlees ook bedrijven in de rundvlees, schapen en pluimveevleessector. Onderhandelingen over de verkoop van deze bedrijven zijn nog gaande, zo meldt Vion. In deze nog te verkopen bedrijven zijn 8.000 mensen werkzaam.

Seamus Carr, de topman van de Britse varkensvleesactiviteiten, is blij dat de deal snel is gesloten. De continuïteit van het bedrijf is gewaarborgd. Dat is belangrijk ook in verband met de contracten met afnemers, zoals supermarkten. Hij heeft er vertrouwen in dat het bedrijf snel een goede positie kan verwerven en zal kunnen groeien.

Vion Food UK had over 2011 een totale omzet van 1,1 miljard pond, ofwel 1,34 miljard euro. Iets minder dan de helft van deze omzet, 500 miljoen pond komt voor rekening van de varkensvleesactiviteiten.

Ook over de verkoop van de rest van de Britse Vion-activiteiten lopen besprekingen. Vion wil daarover nog niets kwijt. “Hangende de besprekingen, doen we daarover geen mededelingen”, aldus communicatiedirecteur Marc van der Lee.

Of registreer je om te kunnen reageren.