Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Veel najaarsverwerpen dit jaar gemeld

Deventer - De gezondheidsdienst voor Dieren (GD) constateert op zeugenbedrijven duidelijk meer najaarsverwerpen dan vorig jaar.

GD wijt deze stijging aan een abrupte overgang van de zomer naar de herfst. De golf opbrekers lijkt nu achter de rug. De goede toomgrootte van de herdekte zeugen compenseert gedeeltelijk het extra aantal verliesdagen van de zeugen.

Laatste reacties

  • Jonas Brabant

    Dus als ik het goed begrijp hebben de zeugen die dit najaar hebben verworpen inmiddels alweer geworpen, anders kun je niet weten dat ze een goede toomgrootte hebben?

  • John*

    hmm, er zal wel moet staan. dat de zeugen die niet verworpen hebben goeie toomgrotes geven.

  • Remko Tijs

    Bij bedrijven die vroeg problemen hebben gekregen zijn de 1e biggen van de herdekking deze week geboren en zeker geen grote tomen en erg zwakke biggen. Dus de GD met haar lakse en trage benadering van de varkenshouderij spreekt uit eventuele ervaring van voorgaande jaren en niet van dit jaar. Tevens erg opmerkelijk dat de problemen op de meeste bedrijven erg lang en hevig spelen. Bij nader inzien toch niet najaarsverwerpers ?? GD doe waarvoor je bent en zoek dit uit ipv de vaste checklist die alle boeren nu wel kunnen dromen en allang hebben uitgevoerd !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.