Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

‘Varkensbedrijf Vion Food UK verkocht’

Eindhoven - Vion verkoopt de Britse varkensactiviteiten aan een management team van Vion Food UK. De deal wordt gefinancierd door durfkapitalist Endless, gespecialiseerd in het overnemen en snel winstgevend maken van noodlijdende bedrijven. Dat schrijft The Financial Times zonder naar een bron te verwijzen.

Vion wil geen commentaar geven. Een woordvoerder spreekt van "een voortvarend proces" en "concrete onderhandelingen". Volgens The Financial Times bedraagt de jaaromzet van het varkensdeel van Vion Food UK circa 800 miljoen euro, en het personeelsbestand circa 5.000 werkkrachten.
Over de verkoop van de rundvlees- en pluimveevleesdivisies lopen nog onderhandelingen, aldus de krant, zonder in te gaan op geïnteresseerde partijen. Endless kocht eerder het grootste particuliere Britse verfbedrijf Crown Paints, en verkocht het nadat middels een reorganisatie het bedrijf weer winstgevend was gemaakt. Het bedrijf uit Leeds, werkend met vooral geld van Britse rijken, wil niet ingaan op de berichten.  
Vion Food UK had volgens eerdere uitlatingen van voorzitter Peter Barr van Vion Food UK-directeur in 2011 een omzet van 1,1 miljard pond (1,34 miljard euro). De totale omzet van Vion in het Verenigd Koninkrijk bedroeg volgens het jaarverslag van 2011 meer dan 2,3 miljard euro.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Ben benieuwd na de opbrengst ,, Sinterklaas VION ,,(ZLTO) komt er aan met een zak ?????????????? dan ga je ook pas waarderen , dat onze boerenbederog de grens is over gegaan met de centen van de Leden.

 • Sjaak

  Trieste zaak, dat hele Vion-debacle!

  Er is hier al veel over geschreven en er zijn ook veel woorden aan vuil gemaakt. Vind het wel een rare zaak, dat er geen openheid van zaken wordt gegeven vanuit Vion en ZLTO... Leden hebben hier recht op!
  Nog vreemder vind ik het, dat de leden er klaarblijkelijk genoegen mee nemen en schijnbaar berustend toezien...
  Is het cooperatiegevoel dan toch verdwenen?!

  De grondlegger van al onze boerencooperaties, de boerenapostel
  Gerlacus van den Elsen zou zich omdraaien in zijn graf, als hij wist wat voor een puinhoop, we er met z'n allen van maken...

 • wgtroosendaal1

  Is het nog niet goed,Ja Sjaak,maar dat laatste gaat niet alleen op voor de Vion,maar ook voor de boeren waarvan de meeste leden zijn gestopt(buiten nog..zlto). Die zien..... niets terug van hun geld en houden de puinhopen door schaalgrootte waanzin dus,meerprijs voor de individuele hebberts die niet aan collega's dachten wel hebben gebeurt.Waarom nu niet het extra verdiende geld niet in de cooperatie steken ? Hiermee geef je de kurk waar het cooperatie gevoel op drijft vanzelf af.Dit geldt trouwens ook voor een bepaalde functies binnen het bedrijf van de Vion,vaak van boeren afkomst die hetzelfde gedrag vertonen.Ook deze hebben getolereerd dat de winsten uit hun divisie's niet bij de boertjes terecht zijn gekomen maar wel zelf een betere individuele 'PROVISIE'opstrijken!Of is het maar schijn......,nee voor de 'boeren' hoeft Geracles zich niet meer voor om te draaien.De nieuwe apostel openheid is Klooster..boer,de naam geeft vertrouwen?

Of registreer je om te kunnen reageren.