Varkenshouderij

Nieuws 1745 x bekeken

Teeuwissen neemt belang in Wellink

Cuijk – Teeuwissen Groep wil een belang van 50 procent nemen in branchegenoot Wellink.

Met de joint-venture willen de ondernemingen naar eigen zeggen synergie creëren in de logistiek en productie en meer kracht ook internationaal te groeien. De bedrijven verwachten geen groot effect op de werkgelegenheid. Ondernemingsraden en vakbonden van Wellink Groep zijn ingelicht.

Wellink, gevestigd in Lekkerkerk, veredelt bijna 34 jaar varkensvleesproducten voor onder meer de worstindustrie, snack- en maaltijdproducenten. Daarnaast is dochteronderneming DMC actief in het produceren en verkopen van maaltijdcomponenten voor de institutionele markt. De groep behaalt een omzet van 32 miljoen euro per jaar. Er zijn totaal 160 mensen werkzaam.

De Teeuwissen Groep is een internationaal bedrijf dat in 2010 een omzet realiseerde van 190 miljoen. De onderneming "bedenkt en ontwikkelt optimale bestemmingen voor vlees- en vleesbijproducten." Het hoofdkantoor is gevestigd in het Brabantse Cuijk. Bij de Teeuwissen Group werken wereldwijd ruim 6.000 medewerkers, actief in 79 landen verdeeld over vier continenten. De strategie van Teeuwissen is erop gericht een complete aanbieder van vlees te zijn. De onderneming kijkt nadrukkelijk naar strategische samenwerkingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.