Varkenshouderij

Nieuws 1187 x bekeken 1 reactie

Overleg NVV en LTO over deel taken PVV

Zoetermeer - Het Landelijk Bestuur van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders vergadert donderdag over welke taken varkenshouders gezamenlijk uit moeten blijven voeren na het verdwijnen van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Daarna volgt overleg met LTO, aldus voorzitter Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

Hij is er duidelijk over dat 'de boer aan het roer' moet zitten als ze moeten betalen voor het uitvoeren van taken, ook als die naar de overheid zouden gaan. Als er belangrijke zaken zijn waar meerdere partijen belang bij hebben moet de primaire sector wel de lijn uitzetten, aldus Zwanenburg. Als een van de taken die die varkenshouders gezamenlijk zouden moeten blijven doen ziet hij de PR voor de sector. Zwanenburg ziet dit als een mooie testcase om dit op één lijn met LTO te krijgen, naar aanleiding van de druk vanuit de primaire sector voor verdergaande samenwerking.
Ook Annechien ten Have noemt promotie en voorlichting als een een belangrijke taak voor de sector zelf. Voor de financiering is overleg met het bedrijfsleven noodzakelijk. Maar ook varkenshouders zelf zullen hun verantwoording moeten nemen om bijvoorbeeld het weekend van het varken te laten blijven bestaan. Ten Have vindt het verder belangrijk dat er een gestructureerd ketenoverleg tussen primaire sector en de vleesindustrie komt.

Eén reactie

  • Vlemminx Varkens VOF

    Het gaat om er voor te zorgen dat we een varkenssector krijgen en geen individuele bedrijven, promotie akkoord en financieren met bijdrages gekoppeld aan bedrijfsgrootte bv. beginnen met 1 cent per afgeleverde big en 2 cent per afgeleverd vleesvarken.

Of registreer je om te kunnen reageren.