Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

NVV en LTO ieder voor zich tegen kortingen

Beerta - De vakgroep varkenshouderij van LTO was niet op de hoogte van de plannen van de NVV om bij het hoofdkantoor van Jumbo-supermarkten te gaan demonstreren tegen de kortingen die Jumbo oplegt aan haar leveranciers.

Dat zegt vakgroep-voorzitter Annechien ten Have. "Ik zag pas zondagavond op twitter dat er iets aan zat te komen." Ten Have zegt niet onsympathiek tegenover de actie te staan, maar anderzijds: "bij zo'n actie moet je wel heel goed weten wat je wilt bereiken." De NVV heeft met de actie bereikt dat er vrijdag een gesprek komt met het inkoopmanagement voor vlees van de supermarkt.

Ten Have wijst verder op een initiatief van LTO om samen met FNLI en CBL de grondstofprijzenproblematiek te bespreken. "Het gaat daarbij om onderzoek naar mogelijkheden om de grondstofprijzen beter door te kunnen berekenen in de eindproducten". Ten Have is positief over de mogelijke resultaten. Hier is de NVV echter niet bij betrokken.

Al met al is het dus nog niet zo dat LTO en NVV met één mond over dit dossier spreken. De organisaties trekken nog gescheiden op.

Laatste reacties

 • agratax2

  Korting op de inkoop kan ik me iets bij voorstellen. Maar met terugwerkende kracht is toch echt van de zotte. Wat zouden de supers zeggen als leveranciers en / of vakbonden met terug werkende krachten 2 % verhoging eisen over de laatste 2 of 3 jaar? De korting van de supers verdedigen door te eisen van hun leveranciers dat ze hun steentje bijdragen aan de concurrentie strijd, zodat de winst later in de super zakken kan vloeien want als de boeren dan hun aandeel vragen zijn de heren niet thuis.

 • aarthamstra1

  Nou mevrouw , het volgende, dat soort praktijken van berekenen doen ze om maxium prijs te bepalen die boeren kunnen betalen voor de grondstoffen geleverd door de Multinationals en vrienden van ZLTO.

 • politiek

  Diep triest, hopenlijk kent Rooijakkers zijn verantwoording beter en weet hij beter wat er momenteel gaande is op de boerengezinsbedrijven.

 • info389

  LTO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden om................ (zie bovenstaan artikel)
  Als je het 3 keer achter elkaar leest dan weet je ook weer waarom je NVV lid bent! Ook is op dit punt een extra varkensgeluid nodig en lukt dat niet met 1 geluid als dit de LTO actie's zijn.

 • varkenshouder1

  Nu is het Jumbo, volgende keer een ander, want ze zijn allemaal hetzelfde.
  Inderdaad, ik ga een rekening naar Jumbo sturen dat ik 1.25% nabetaling wil op de dit jaar geleverde varkens aan Jumbo. (via van Rooi meat)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.