Varkenshouderij

Nieuws 1427 x bekeken

Meerderheid Duitse varkenshouders is zelfmenger

Viersen - De meerderheid van de Duitse varkenshouders – ruim 69 procent - mengt het voer het liefst zelf. Dat kan worden geconstateerd aan de hand van een door marktbureau AgriDirect gehouden enquête onder 5.000 representatief geachte ondernemers in de bedrijfstak.

Een minderheid van 45,6 procent koopt het mengvoer geheel of gedeeltelijk in. Bij de vleesvarkenshouders is het aantal zelfmengers afzonderlijk bekeken nog groter, namelijk krap 71 procent. Toch betrekt 43 procent al het mengvoer of een gedeelte daarvan van een leverancier. Bij de zeugenhouders geeft ruim 65 procent de voorkeur aan zelfgemengd voer; krap 46 procent koopt geheel of gedeeltelijk in.

In de pluimveehouderij is de voorkeur voor mengvoer van een fabrikant duidelijk groter. Tegen de 77 procent koopt het in, terwijl slechts ruim 33 procent zelf mengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.