Varkenshouderij

Nieuws 1744 x bekeken 4 reacties

Kamp wil regels groepshuisvesting niet versoepelen

Den Haag – Minister van Economische Zaken Henk Kamp wil de verplichte groepshuisvestingsregels voor zeugen niet versoepelen. Dat blijkt tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Fracties van VVD en CDA vroegen om de verplichte termijn waarbinnen zeugen na inseminatie in groepshuisvesting moeten worden gehouden in Nederland gelijk te trekken met Europese regelgeving. In Nederland geldt nu een termijn van vier dagen, terwijl de Europese regelgeving 28 dagen voorschrijft. “Dat is vanuit concurrentiepositie nadelig voor de Nederlandse zeugenhouders”, aldus Helma Lodders van de VVD.
Kamp zegt dat de regels voor groepshuisvesting een afweging zijn geweest tussen dierenwelzijn en rendabel produceren. “We hebben de vier dagen vastgesteld in overleg met de sector zelf. Ook blijkt uit onderzoek dat het met goed management niet tot problemen hoeft te leiden.”

Laatste reacties

 • info140

  Is dat echt gebeurd in overleg met de sector zelf?
  Wie zat toen te slapen of jokkebrokt meneer Kamp een beetje? Een beetje veel?
  Of gebruikt hij een bijzondere definitie van 'overleg'?

 • Hogman1

  mij hebben ze in ieder geval niet om raad gevraagd !!

 • Vlemminx Varkens VOF

  Hoeft niet nadelig te zijn en buiten Nederland rendabeler te produceren is dit nu een minister die voor onze belangen opkomt?.

 • marieke1

  Heeft hij nu ook al verstand van varkens??
  Wij maar jaren studeren en moeilijk doen en hij kan het binnen enkele weken, nu Dijksma er nog bij met alle landbouwervaring en het feest is compleet

Of registreer je om te kunnen reageren.