Varkenshouderij

Nieuws 11 reacties

ISN: risico op alleenheerschappij Tönnies

Damme - De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN ziet steeds meer periodes waarin de vleesprijs niet wordt bepaald door vraag en aanbod, maar door vleesconcern Tönnies.

Volgens de ISN hanteert het concern steeds frequenter een huisprijs, die lager uitpakt dan uitgaande van de markt het geval zou moeten zijn. Deze week speelt de problematiek ook. Net als in de voorafgaande weken legt Tönnies de trend voor de volgende notering vast.

In de afgelopen weken had deze tactiek succes, want andere slachterijen volgden het voorbeeld, aldus de ISN. "Op de website van het concern publiceert Tönnies al een eigen zeugenprijs. Nu doemt de vraag op of de varkensprijs voor West-Europa daar binnenkort ook wordt vastgesteld."

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  sommige mensen willen dit niet snappen, daarom is het zeer slecht als de max transportduur 8 uur is, je kunt dan geen kant meer op en het gaat er echt niet om of er een slachterij dichterbij zit

 • jan hien

  morgen duitsland -5 fijne feestdagen elk jaar het zelfde met de slachterijen

 • gerard364099

  gewoon in nederland slachten en als karkas de grens over en je hebt geen last met een vervoerslimiet en brengt in nederland WERK met zich mee

 • agratax2

  gerard364099. Sympathiek idee, maar denk je dat je daarmee aan de prijs dictaten van Tönnies ontkomt?

 • boerkebrabant

  zorgen dat je aan die schurk geen varkens leverd. net als aan vion trouwens, dan heb je de de 2 grootste zakkers die vaak het voortouw nemen met prijsdalingen al een beetje te pakken. denk niet wat ik doe maakt niet uit, samen staan we sterk!

 • ikkethuis

  tja boerkebrabant, je kunt ze ook zelf opeten. Als niemand aan de grootste afnemers levert, raakt ook niemand zijn varkens kwijt.

 • boerkebrabant

  ikke thuis, het gros van de mensen blijft zitten waar ze zitten, dat begrijp ik ook wel, ook al zouden de schurken zoals tonnies en vion maar eens 5 % minder varkens krijgen, die de andere slachthuizen gezamelijk makkelijk op kunnen vangen, ik denk dat ze dan mischien wel eens een toontje lager zullen zingen! denk niet, wat ik doe maakt niet uit, samen staan we sterk, begin bij jezelf!

 • dieter2012

  Pure 'gelegaliseerde' moderne uitbuiting en slavernij anno 2012 !!

 • politiek

  De Veecentrale, Dumeco, VION, . Totaal onduidelijk is voor mij welke welvaart de NCB en later de ZLTO met dit hele gebeuren in veehouderij Brabant heeft veroorzaakt.
  Inderdaad de term moderne uitbuiting en slavernij kan ik goed begrijpen. Wat zou Brabant toch nog mooi geweest zijn voor zowel de boer als consument als slagerij als ZLTO zich gewoon als belangenbehartiger voor boer was blijven gedragen. Wat zou er mis geweest zij met een tiental kleinere slagerijen waar je nog een naam hebt en geen nummer meer bent. Wat zou er mis zij met een vierde deel van het aantal varkens maar dan op gezinsbedrijven ? . Wat zou er mis zijn als de consument ( en vooral de kinderen ervan) nog de boerderijen herkent aan vormgeving en niet aan die grote complexen met die grote hekken ervoor.

 • aarthamstra1

  Mag hopen dat Kamp deze reacties leest ,Dan weet hij met welke lieden (boerenbedrog organisaties ZLTO LTO) hij om tafel komt te zitten om over de toekomst van agrarisch Holland te overleggen.

 • joannes

  De keerzijde van schaalvergroting! En wanneer die schaalvergroting dan ook nog eens gecombineerd wordt met agressief entrepeneurschap leidt dat altijd tot verliezen voor de omgeving. ¨Entrepreneurship is the pursuit of opportunity without regard to resources currently controlled¨. Defined by HBS professor Howard Stevenson

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.