Varkenshouderij

Nieuws 2700 x bekeken 2 reacties

ISN haalt weer uit naar Tönnies

Rheda-Wiedenbrück - Tönnies wijzigt maandag 17 december de Fom-afrekening in de vestiging in Rheda-Wiedenbrück. De maatregel betekent dat kortingen worden toegepast voor varkens met minder dan 0,95 AutoFom-indexpunten, schrijft de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN. Deze organisatie toont zich hiermee zeer ontevreden, niet alleen omdat de wijziging binnen een zeer korte termijn en zonder overleg met de leveranciers wordt ingevoerd, maar ook omdat sprake is van een verslechtering ten koste van de varkenshouders.

"De Tönnies-Gruppe maakt schaamteloos gebruik van de actuele marktsituatie om niet alleen de prijs voor vleesvarkens en slachtzeugen herhaaldelijk omlaag te drukken, maar tevens door nu ook nog aan de afrekeningsschemaschroef te draaien," aldus het weinig vleiende commentaar van de ISN.

Tönnies motiveert de maatregel door erop te wijzen dat de Fom-afrekening te vaak varkens met een slechte verwerkingswaarde heeft opgeleverd. Sinds augustus kunnen de leveranciers zelf kiezen of ze de Fom of de geautomatiseerde AutoFom-afrekening toegepast willen zien.

Laatste reacties

  • gerstiroma

    ja ze prakizeren steeds wat nieuws om de inkoopsprijs te drukken de machts positie van die paar grote slachterijen is veel te groot, maar dat zal voor de boer in de toekomst alleen maar verslechteren, want ze zijn net als al grote zuivelgiganten rustig instaat om zelf varkens bedrijven op te zetten en dan hebben ze dat gezeur van die boeren ook niet meer

  • Frenske

    Ik denk dat we ons moeten realiseren dat dit onze eigen schuld is,wij hebben uiteindelijk de schaalvergroting laten gebeuren met alle gevolgen vandien.
    De macht is nu aan de grote varkensboeren en de mega slagerijen i.s.m.de veevoederindustrie,en de familiebedrijven zitten op de schopstoel.
    Alle echte boeren hadden zich hier veel meer tegen moeten verzetten,en van de politiek hoef je niks te verwachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.