Varkenshouderij

Nieuws 1422 x bekeken 1 reactie

Export voorverpakte parmaham groeit

Amsterdam – De export van voorgesneden en verpakte parmaham naar de Benelux is in de eerste tien maanden van dit jaar 13,7 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2011.

Dat meldt Consorzio del Prosciutto di Parma, een samenwerkingsverband van de producenten van parmaham. Tot en met oktober is er 722.000 kilo parmaham in de Benelux ingevoerd. Vorig jaar was dit 635.000 kilo.

De export van parmaham vanuit Italië naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is ook toegenomen. Duitsland heeft in de eerste tien maanden van 2012 in totaal 800.000 kilo ingevoerd. Dat is 54 procent meer dan het volume in dezelfde periode vorig jaar (521.000 kilo). De groei in het Verenigd Koninkrijk is minder groot. Daar groeide het volume parmaham met 0,2 procent van 1.302 ton naar 1.304 ton.
Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Het Consorzio del Prosciutto di Parma ziet er op toe dat de ham aan alle voorwaarden voldoet en dus parmaham mag heten.

Eén reactie

  • somporn

    Als je dat ziet en vooral eet dan wil je nooit geen vegetarier worden.
    Lang leve de boeren.laat je niet leiden door een (radicale)veganisten bende zoals
    wakker dier.
    Wees open en laat zien wat je doet en wees trots op je eindproduct.

Of registreer je om te kunnen reageren.