Varkenshouderij

Nieuws

Duitsland ook voor afzet van producten gevaccineerde dieren

Beerta - Ook in Duitsland is er steeds meer oog voor de problematische afzet van producten van gezonde gevaccineerde dieren.

Dat zegt scheidend LTO-voorzitter Annechien ten Have. Ten Have heeft tijdens haar voorzitterschap veel werk gemaakt van dit dossier.

In een workshop vorige maand in Kleef waar vertegenwoordigers van de Duitse en Franse varkenssectoren aanwezig waren, kwam duidelijk naar voren dat Duitsland in geval van een uitbraak van een besmettelijke veeziekte als varkenspest of MKZ gaat vaccineren, zo meldt Ten Have. "De Duitsers willen ook dat er dan mogelijkheden zijn voor de afzet van producten van gezonde gevaccineerde dieren." Ten Have is blij met deze ontwikkeling. Zij ziet mogelijkheden om samen met de Duitsers in Brussel resultaten te boeken. > Boerderij Weekend Pagina 8

Of registreer je om te kunnen reageren.