Varkenshouderij

Nieuws

Drie genomineerden 'Varkens gezonder produceren'

Doetinchem - Gerbert Oosterlaken, Henk de Lange en het samenwerkingsverband van Mark van Sambeek en John Lorist zijn genomineerd voor de innovatieprijs 'Varkens gezonder produceren'.

Het uitreiken van deze prijs is een vast onderdeel van het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid dat op dinsdag 15 januari 2013 wordt georganiseerd. Varkenshouder en bestuurder Gerbert Oosterlaken is genomineerd omdat hij aan de basis stond van het kengetal dierdagdosering. Varkenshouder Henk de Lange durfde het als eerste aan om een biologisch varkensbedrijf op te starten met SPF-zeugen. Voortbouwend op dit concept heeft hij meerdere marktsegmenten aangeboord, waaronder een Duits marktsegment voor babyvoeding. Mark van Sambeek en John Lorist zijn de grondleggers van Frievar, een samenwerkingsverband van varkenshouders waarbinnen er veel aandacht is voor diergezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.