Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Deense biggenexport naar Polen groeit 60 procent

Kopenhagen - De Deense biggenexport naar Polen is in opmars. Dat bevestigen cijfers van Danmarks Statistik van de eerste negen maanden van dit jaar.

In die periode nam de Poolse markt 1,44 miljoen biggen uit Denemarken af, wat neerkomt op een groei met ruim 540.000 ofwel ruim 60 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De Poolse markt is na de Duitse de grootste afnemer geworden. Niettemin nam ook de export naar Duitsland verder toe met 340.000 naar 4,85 miljoen biggen. Dat komt neer op een plus van 7,5 procent. Ook de export naar Nederland groeit flink, zij het op een aanzienlijk lager niveau. Concreet kochten de Nederlanders ruim 102.500 Deense biggen tegen ruim 61.000 in de periode januari-september vorig jaar. Dat is een plus van tegen de 68 procent.

Eén reactie

  • W Geverink

    De hoge gezondheidsstatus van de deense biggen werpt zijn vruchten af.

Of registreer je om te kunnen reageren.