Varkenshouderij

Nieuws 4957 x bekeken 2 reacties

Beursprijs varkens verder omlaag

Doetinchem – De forse daling van de beursprijzen voor vleesvarkens met 5 tot 7 cent per kilo van afgelopen week was nog niet voldoende. Voor komende week gaat er nog eens 2 cent per kilo van de noteringen af.

Daarmee noteert de beurs voor geslachte varkens €1,69 en voor levende dieren €1,36 per kilo. De beurs volgt de prijsdaling van de Duitse slachterijen naar €1,73 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar niet al te groot, maar de afzet van varkensvlees valt erg tegen. Zelfs met de feestdagen in zicht, bestellen afnemers niet meer producten en willen daar bovendien minder voor betalen.

Door de daling van de varkensprijzen is voor biggen zeker geen sprake van een stijgende prijs. Dat is normaal gezien in dit seizoen wel het geval. De beursprijs voor biggen blijft gelijk op €38,00 per stuk. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders noteert voor komende week €43,50 voor biggen.

Laatste reacties

  • The Hulk

    Als je dorpsbeenhouwer met jaarlijks verlof gaat vanaf 24 december tot 5 januari dan lijkt mij dit een drammatische gedachte .

  • varkenshouder1

    Ik denk dat die vraag voor de feestdagen er wel is. Ben ook in een andere sector actief voor de horeca en daar is de vraag al een paar weken aan het oplopen.
    Er zal een brug gemaakt moeten worden tussen de varkenshouder en de consument om die kostprijs binnen te halen. De retail/supermarkt zal moeten inpakken want dat zijn degene die de zakken vullen. Ook aan slachten wordt flink verdiend maar dan moet die slachterij wel goed in de organisatie zitten. Van Rooi meat is daar een voorbeeld van.

Of registreer je om te kunnen reageren.