Varkenshouderij

Nieuws laatste update:10 dec 2012

Beursprijs varkens en biggen gelijk

Doetinchem - De beursprijzen voor vleesvarkens en biggen blijven voor volgende week gelijk. Daartoe hebben diverse varkenshandelaren via hun stem besloten.

Voor geslachte vleesvarkens noteert de beurs €1,69 per kilo en voor levende dieren €1,36 per kilo. Daarmee volgt de beurs de Duitse slachterijen, die hun prijzen vrijdagmiddag gelijk hielden op €1,73 per kilo. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. De duurdere delen van het vleesvarken, zoals de hazen, gaan iets beter van de hand door de naderende feestdagen. Het Duitse aanbod van vleesvarkens is nog tamelijk krap, maar dat zal niet lang duren. Vleesvarkenshouders moeten nog wat slachtdieren afleveren voor de feestdagen. Die vallen dit jaar zodanig in de week, dat een aantal slachtdagen uitvalt. Dat beperkt de afzetmogelijkheden van vleesvarkens in de laatste 2 weken van dit jaar.

De beursprijs voor biggen blijft voor volgende week onveranderd op €38,00 per stuk. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders noteert ook gelijk op €43,50 per stuk, Vleesvarkenshouders willen niet meer voor biggen betalen, omdat zij weinig vertrouwen hebben in een opleving van de varkensprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.