Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:17 dec 2012

Afzet van Topigs krimpt met 9 procent

Ommen - Op basis van afzetcijfers tot en met september van dit jaar blijkt dat de afzet van sperma via Topigs met 9 procent is gekrompen. Deze cijfers werden donderdagavond gepresenteerd tijdens een thema avond van Topigs in Ommen. In 2011 daalde de afzet van sperma met 10 procent.

De afzetdaling van sperma werd tot voor kort door fokkerijorganisatie Topigs gerelateerd aan een forse afname van de zeugenstapel. Dit blijkt echter maar ten dele waar. De zeugenstapel in Nederland krimpt namelijk minder snel dan de fokkerijorganisatie eind 2011 voorspelde. Op de thema-avonden eind 2011 in Ede meldde Jos Kneepkens manager Topigs Nederland dat er in 2011 nog 960.000 zeugen in Nederland zouden zijn. Volgens zijn prognose zouden er in 2012 nog 900.000 zeugen zijn en in 2013 nog 850.000. De realiteit is echter anders, want momenteel zijn er 966.000 zeugen geteld in Nederland. Dus 66.000 hoger dan de voorspelling van Kneepkens. De dalende afzet van Topigs houdt zodoende zowel verband met de krimpende zeugenstapel als met een kleiner marktaandeel op de binnenlandse markt.

Eén reactie

  • marieke1

    duurder sperma verkopen met minder service geeft minder omzet

Of registreer je om te kunnen reageren.