Varkenshouderij

Nieuws 2293 x bekeken 1 reactie

Vleesbehoefte in China steeds groter

Washington - De vraag naar vlees in China zal eind dit jaar verder oplopen tot 71,1 miljoen ton, waarvan 73 procent varkensvlees. Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Door de stijgende inkomens in China is de consumptie van vlees inmiddels het dubbele van wat een Amerikaan per jaar eet. Wereldwijd gezien eten de Chinezen een kwart van al het geproduceerde vlees. De grote behoefte wordt ook sterk gedomineerd door een stijging in productie. China produceert inmiddels 50 miljoen ton varkensvlees per jaar, dat is 50 procent van de mondiale varkensvleesproductie.

De USDA verwacht dat de vraag naar vlees in China aan het eind van 2012 met 3,6 procent zal stijgen tot 71,1 miljoen ton, waarvan het overgrote deel uit varkensvlees bestaat. Door de grote behoefte aan dierlijke eiwitten is China inmiddels ook de grootste importeur van soja voor diervoedergrondstoffen. Volgens cijfers van de USDA is in de periode januari tot en met juli de import van soja met 20 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. De invoer van mais als basis voor varkensvoer zal naar verwachting stijgen naar 20 miljoen ton in 2017. Om de import te beperken wil de Chinese overheid de komende jaren 4,7 miljard euro investeren om de eigen productie van voergrondstoffen te verbeteren en een extra miljoen hectare vrij te maken voor de productie van soja en mais.

Eén reactie

  • politiek

    Hopenlijk heeft ZLTO geen investeringsplannen in China. ! In China 1.000.000 ha lanbbouwgrond erbij voor productie van mais en soja. In Nederland gaan we dus starten om goede polders weer onder water te zetten. In China stijgende inkomens waardoor meer beschikbaar voor vleesconsumtie. In Nederland is er minder beschikbaar. Belangenbehartigers landbouw hebben nog wel enkele uitdagingen voor de boeg en mijn inziens is dat zeer beslist niet om de mega industrie productie , vlees , melk, eieren verder op te voeren in Nederland want dat kunnen ze in China zelf wel. Het zal zonder meer een andere vorm moeten worden met meer toegevoegde waarde in de schappen bij de winkel. Die uiteraard ook weer betaald wordt want je krijgt niet altijd wat je verdient.

Of registreer je om te kunnen reageren.