Varkenshouderij

Nieuws 11 reacties

Vion volgt Duitse slachterijen met prijsdaling varkens

Eindhoven - Het varkensvleesbedrijf Vion verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 5 cent naar €1,75 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee volgt het bedrijf zijn Duitse concurrenten. De afzet van varkensvlees loopt deze week minder goed. Hammen en nekken brengen 3 cent per kilo minder op. De prijs van buiken en trimmings zakt met 2 cent. Schouders noteren 4 tot 6 cent lager. Alleen voor varkenshazen ontvangen slachterijen 10 tot 15 cent meer. De weektoeslag van Vion blijft deze week op 1 cent per kilo. Die geldt vanaf 29 oktober. Daarvoor was die 2 cent per kilo.

Laatste reacties

 • kantoor3

  is er een pact gesloten bij de grote duitse slachters om Vion toch overeind te houden?

 • boerkebrabant

  ik denk het, wat vion betreft kan de varkensprijs niet hard genoeg zakken, hebben ze minder geld nodig om de boeren voor te financieren.want dat grapje zoals in het begin van dit jaar hoeven ze volgens mij niet nog een keer te flikken, en bij de banken hoeven ze, (terecht), ook niet meer aan te kloppen. ik ben geen leveracier van vion, maar als ik dat was zou ik ze vlug uit zijn leiden verlossen. mischien word er wel eens gedacht, waar moeit boerke brabant zich mee, maar door vion zijn beleid word de hele slachterijwereld mee omlaag gehaald, dus kost het mij ook bakken met geld

 • marieke1

  jawohl der Vion folgt wieder die Deutscher .

 • Snel

  Vion volgt zijn Duitse concurrenten,beetje overtrokken.Vion is geen concurrent meer maar een meeloper

 • kalkar

  Jullie hebben altijd maar commentaar op Vion, het begint erg zielig te worden. Alle andere slachterijen worden door jullie ontzien, vreemd. Jullie weten totaal niet wat er allemaal speelt en nodig is om zo'n mega bedrijf te runnen. Oplossingen om het beter te krijgen hebben jullie ook al nooit, erg zielig dus.

 • boerkebrabant

  heb ik wel, alle slachthuizen 20 uur per dag slachten, liefst 6 dagen in de week, dan hebben ze er in nederland aan 2 genoeg. helft van de mensen eruit die niet met het productieproces bezig zijn, niets onder de tafel betalen, maar elke leverancier een concurerende prijs, de basis prijs niet te veel laten zakken. begin daar maar eens mee, dan zijn ze al een heel eind op weg, dan zetten we naderhand de puntjes op de i

 • Hogman1

  Wij hoeven echt geen oplossing te geven aan Vion hoe het wel moet.
  Als ze zelf naar hun conculega,s kijken hier in Nederland moeten ze toch wel begrijpen dat ze het compleet verkeerd doen.
  Die slachthakensanering heeft ertoe geleid dat iedereen die overbleef in het vlees gouden tijden heeft meegemaakt .
  Eigenlijk wel zielig dat je met zoveel geld achter de hand niet in staat bent om winst te maken en dan ook nog jezelf belachelijk en gehaat maakt bij een heel groot deel van je potentiele leveranciers

 • politiek

  Ik denk dat boerkebrabant VION goed in beeld heeft. Ze wijken in het veld maar teveel af van dezelfde prijzen voor ieder. Of het moet zijn dat die verschillen voor de ,,manegers,, zijn. Open en transparant ?. De cooperatieve gedachte dus !.
  Nee, ik denk ook als men varkenswereld Nederland gezond wil maken dat dit veel gemakkelijker gaat zonder VION. Er gebeuren maar teveel duisteren praktijken de laatste jaren sinds VION aan de ,,macht,, is in Nederland.

 • kalkar

  Zoals ik al eerder zei, heel veel geschreeuw en bar weinig wol, zielig dus.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Biggemans

  HOGMAN , jij heb gelijk , kijk maar naar gesaneerde SLACHTERIJEN en sommige HANDELAREN die veel geld gekregen hebben om te stoppen en LET op ze zijn weer actief en met succes !

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.