Varkenshouderij

Nieuws

Varkensstapel Nederland in tien jaar gegroeid

Voorburg - In de periode 2001 - 2011 is het aantal varkens in Nederland met 5 procent gestegen van 11,4 miljoen stuks in 2001 tot zo'n 12 miljoen stuks. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de meeste EU-landen is in die periode het aantal varkens afgenomen. Er waren zes landen waar de varkensstapel is gegroeid.

Ook in Duitsland en Spanje is de varkensstapel gegroeid. Duitsland telt 28 miljoen varkens, Spanje komt uit op 27 miljoen stuks.

Gemiddeld over de hele EU is het aantal varkens met 6 procent gekrompen. In Hongarije is de varkensstapel het hardst gekrompen. Het aantal varkens is met ruim vier miljoen stuks gekrompen, en komt uit op ongeveer 13 miljoen stuks. Ook in Tsjechië en Slowakije is de varkensstapel fors gekrompen. In Tsjechië is de varkensstapel gehalveerd tot rond de anderhalf miljoen stuks en in Slowakije is de varkensstapel zelfs met 60 procent gekrompen en komt uit op minder dan een miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.