Varkenshouderij

Nieuws laatste update:23 dec 2012

Varkens dood door eten Adelaarsvaren

Delden - Het project Bijzondere Varkens heeft duur leergeld betaald door Gasconne varkens in een bosperceel van landgoed Twickel de Adelaarsvaren te laten bestrijden. Gasconne varkens zijn kleine zwarte varkens. Ze komen in het wild voor in de Franse Pyreneeën.

Binnen het project Bijzondere Varkens werden 15 varkens losgelaten in een anderhalf hectare groot bosperceel. Drie varkens overleefden dit niet. Na onderzoek bij allerlei instanties blijkt de oorzaak van de sterfte de anti-thiamine factor in de wortels van de varen te zijn. Dit veroorzaakte een tekort aan vitamine B1in de dieren en uiteindelijk de sterfte.

De proef is gestaakt en de varkens zijn naar andere percelen verhuisd.

Of registreer je om te kunnen reageren.