Varkenshouderij

Nieuws 1191 x bekeken

Praktijksymposium varkensgezondheid werkt samen met Boerderij

Helmond - PIC Nederland/Coppens diervoeding en ‘Boerderij’, het grootste onafhankelijke weekblad voor de landbouw zijn een samenwerking aangegaan om het Praktijksymposium ‘Hogere Varkensgezondheid’ verder uit te bouwen.

Het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid (www.hogerevarkensgezondheid.nl) vindt 15 januari 2013 in de evenementenhal in Venray plaats. Dit is de zevende keer dat PIC Nederland/Coppens diervoeding dit symposium organiseert. Het Praktijksymposium staat dit keer in het teken van innovatie in diergezondheid en bacteriële aandoeningen.

 

Van alle problemen in de varkenshouderij zijn vooral de bacteriële aandoeningen moeilijk onder controle te krijgen. Denk hierbij aan de streptokokken problematiek, PIA en APP. Stuk voor stuk kiemen die veel antibiotica gebruik tot gevolg hebben en voor veel economische schade zorgen. Op het Praktijksymposium gaan diverse sprekers in op dit thema en uitleggen hoe de problemen te tackelen zijn.

Naast de aandacht voor de praktische oplossingen van bacteriële aandoeningen, heeft het onderwerp ‘innovatie’ een bijzondere plek in het programma. Eén van de sprekers, Prof. dr. Paul Louis Iske, hoogleraar Innovatie aan Universiteit Maastricht benadert dit onderwerp vanuit een verrassende invalshoek. Ook zal de ‘gezondheidsbokaal’ weer worden uitgereikt aan een persoon of bedrijf die zich het laatste jaar heeft ingezet voor de varkensgezondheidszorg.

De samenwerking met ‘Boerderij’ omvat onder andere een extra magazine over varkensgezondheid dat in december wordt toegezonden naar alle varkenshouders die een abonnement hebben op Boerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.