Varkenshouderij

Nieuws 1689 x bekeken

Ook Tönnies onder de vlag van Beter Leven

Rheda/Den Haag - De Duitse slachterijonderneming Tönnies is goedgekeurd voor het Nederlandse welzijnskeurmerk 'Beter Leven'.

De goedkeuring betreft de slachterijbedrijven in Rheda-Wiedenbrück en Sögel en werd zonder voorbehoud verleend op basis van de bevindingen van de classificerings- en certificeringsmaatschappij SGS, zo deelt de leidende varkensslachter van Duitsland mee. Kort geleden kreeg ook de concurrent Westfleisch het recht om het label te voeren, in dit geval voor wat betreft de slachterij in Coesfeld. Tönnies mag tevens het Nederlandse milieulabel Milieukeur gaan voeren. De audits voor 'Beter Leven' werden voor Tönnies begeleid door veterinair Jörg Altemeier, de leider van het dierenwelzijnsorgaan dat het concern enkele jaren geleden instelde. Altemeier is verheugd met de certificering. Hij noemt het  een bevestiging van de dierenwelzijnsconforme praktijk van het concern en tevens een mooie erkenning. De veterinair geeft voorts aan dat Tönnies zich ten doel stelt ’met gewetensvol onderzoek, een fundamentele brancheoplossing voor Duitsland met een gedetailleerd concept vorm te geven.’

Of registreer je om te kunnen reageren.