Varkenshouderij

Nieuws 1675 x bekeken 5 reacties

Minder vee-MRSA infecties

Bilthoven - Het aantal infecties met veegerelateerde MRSA (v-MRSA) bij mensen is in de eerste 40 weken van dit jaar lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het RIVM op basis van de ingestuurde isolaten.

Dit jaar is de v-MRSA 921 keer aangetoond. Vorig jaar ging het om 966 ingestuurde v-MRSA isolaten. MRSA komt voor bij het merendeel van de varkens.

Laatste reacties

 • jan9

  Mijn advies: zeg nimmer dat je werkzaam bent op een varkensbedrijf. Heb je ook geen gezeik aan je broek

 • politiek

  Beste jan9. Willens en wetens breng je dan andere patienten in gevaar in het ziekenhuis en/of verzorgingstehuis. Die zijn vaak meer verzwakt vanwege handicap of ziekte die ze al hebben. Het is niet stoer om niets te zeggen om een hoop gezeik te ontlopen. Het is LAF.

 • alco1

  Politiek. Op onnozel geschrijf van Jan9 reageer je wel inhoudelijk. Doe dat ook eens op ingezonden reacties waarop je geen bevredigend antwoordt geeft, maar steeds maar weer je eigen ongefundeerde visie verkondigd.

 • lemmers

  wat zijn de ervaringen met 1xoneshot voor mycoplasma tov 2x vaccineren tegen mycoplasma

 • politiek

  Volgens EMA , het Europees Medicijnen Agentschap is Nederland wat betreft antibioticagebruik bij vee nog steeds koploper in de EU. De Deense varkensboeren zouden b.v. slechts een derde deel van antiobiotica nodig hebben t.o.v. Nederlandse collega,s volgens EMA. Niet iets om trots op te zijn met de gevaren van MRSA en ESBL in beeld voor de humane sector. De Nederlandse veehouderij neemt het niet zo nauw met de gevaren antibiotica naar de humane sector. Dit betreft ook het gebruik van (pro)hormonen. Alles maar in de doofpot en dan elkaar onschuldig aankijken. Meerdere Melkveehouders vinden het blijkbaar nog teveel moeite om een antibiotica verantwoording bij te houden en landelijke cijfers worden helaas nog gepresenteerd op basis van steekproeven. Dat zal dus niet meevallen als meerdere veehouders nog geen administratie willen bijhouden !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.