Varkenshouderij

Nieuws 1228 x bekeken 2 reacties

Meer zeugenhouders vaccineren tegen mycoplasma

Roggel - Op dit moment vaccineert 43 procent van de fokzeugenhouders tegen mycoplasma.

In 2011 was dit nog 35 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Agridirect in opdracht van Boehringer Ingelheim onder 600 zeugenbedrijven. Verder bleek dat op 35 procent van de bedrijven de biggen tegen mycoplasma en circo worden gevaccineerd. Van de varkenshouders die tegen mycoplasma vaccineren, kiest meer dan 90 procent voor een 1-shot vaccin. Hiervan kiest 75 procent voor vaccinatie van de biggen vanaf 3 weken leeftijd.

Laatste reacties

  • kuusenboer

    Een verkapte reclameactie weer van een vaccinproducent. Laat een onderzoekje doen waaruit blijkt dat je vaccin veel gebruikt wordt, en iedereen denkt dat het gebruikt moet worden. Geachte boerderij redactie, dit is geen nieuws, dit is reclame. Publiceer dit dan ook als zodanig herkenbaar in het vervolg.

  • Jonas Brabant

    Dus er zijn 600 varkensboeren die meewerken aan de telefoonterreur van Agridirect? Bij mij gaat de hoorn er op.

Of registreer je om te kunnen reageren.