Varkenshouderij

Nieuws

Leden Porcopol krijgen geld terug

Leiden - De zeventig overgebleven leden van varkensverzekering Porcopol krijgen begin volgend jaar ruim 500.000 euro terug. Dat bevestigd ambtelijk secretaris van Porcopol John de Hoon.

De varkensverzekering werd in 2000 opgericht om varkenshouders de mogelijkheid te bieden zich te verzekeren tegen de financiële schade door een uitbraak van de Ziekte van Aujeszky. Onlangs werd bekend dat de verzekering gaat stoppen omdat de waarborgverzekering nooit schade hoeven te vergoeden en er geen interesse meer voor bleek te bestaan.

“Officieel kunnen we het geld dat nog op de rekening staat pas begin volgend jaar terug geven aan de leden omdat we tot 31 december nog operatief zijn. In theorie kan er voor die tijd nog een uitbraak van Aujesky voorkomen waarvoor we geld nodig zouden moeten hebben”, aldus De Hoon.

De zeventig overgebleven leden krijgen evenredig een deel van de 500.000 euro terug. Daarbij speelt het aantal dieren dat is verzekerd per bedrijf en het aantal jaren dat premie is betaald mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.