Varkenshouderij

Nieuws 571 x bekeken 1 reactielaatste update:29 nov 2012

Groene Weg wil groeien

Eindhoven - De Groene Weg, de biologische varkensvleesdivisie van Vion wil de komende drie jaar 10 procent varkens per jaar meer verwerken.

Over drie jaar moet de productie dan uitkomen op een aantal van circa 1.550 per week. De huidige productie ligt rond de 1.250 per week. Dit bevestigt Marc van der Lee van Vion. De Groene Weg heeft op het ogenblik 55 leveranciers. De verwachting is dat dat er over drie jaar tien meer zullen zijn. Deze bedrijven verkeren nu in het stadium van omschakeling naar biologische productie. Afhankelijk van de situatie kan dit al gauw twee jaar per bedrijf in beslag nemen.

De Groene Weg heeft verder nog een wachtlijst van acht varkenshouders die ook willen omschakelen. De Groene Weg maakt wel de kanttekening dat de ontwikkeling steeds afhankelijk is van de marktontwikkeling. Mocht de vraag op een bepaald moment sterk tegenvallen, dan zal dat consequenties hebben voor de verdere ontwikkeling.

Volgens voorzitter Koen Bos van de Vereniging van biologische varkenshouders is er over de hele linie, ook bij de andere afnemers van biologische varkens sprake van een groeiende vraag. Ook vanuit Duitsland is er groeiende vraag naar biologisch varkensvlees. De eigen binnenlandse productie van Duitsland is wat dat betreft niet toereikend.

Eén reactie

  • bertes

    per jaar komen er 80.000 biologische varkens. en 75% daarvan gaat de export in. dat geeft aan hoe de nederlander in praktijk is.
    het ligt heel gevoelig met de afzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.