Varkenshouderij

Nieuws

Flink minder plannen in Duitse varkenshouderij

Viersen - Het aantal Duitse varkenshouders dat het bedrijf wil renoveren of uitbreiden is een stuk kleiner dan halverwege het vorige decennium. Dat geldt bovendien in versterkte voor de zeugenhouders. Dit constateert marktonderzoeker AgriDirect aan de hand van een nieuwe enquête. In 2005 had rond de 30 procent van de varkenshouders stalinvesteringsplannen. Zeven jaar later blijkt dit cijfers te zijn gedaald naar 20 procent.

Ten opzichte van twee jaar geleden is sprake van een daling met 3 tot 4 procent, afhankelijk van de vraag of het om renovatie- of nieuwbouwplannen gaat.

Bij de zeugenhouders had afzonderlijk bekeken twee jaar geleden 21 procent van de ondernemers stalinvesteringsplannen, nu echter nog slechts 13 procent.

De investeringsplannen die er zijn betreffen veelal (bij ruim 70 procent van de ondernemers) nieuwe stalinventaris en –systemen. Bij ongeveer de helft van de boeren gaat het om klimaatsystemen en bij de andere helft om voersystemen. AgriDirect hield de enquête onder 5000 varkensboeren met stallen voor minimaal 500 vleesvarkens of honderd zeugen.

Of registreer je om te kunnen reageren.